Poslijediplomski specijalistički studij - Oftalmologija

Voditelj/ica studija Oftalmologija
 

Prof.dr.sc. Iva Dekaris
elektronička pošta: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Obavijesti za studente - Poslijediplomski specijalistički studij - Oftalmologija


Program studija OftalmologijaPoslijediplomski specijalistički studij Oftalmologije neophodan je kako bi liječnici specijalizanti stekli nužna znanja o najnovijim mogućnostima suvremene stručne i znanstvene medicine na polju oftalmologije.
 
Predviđeni poslijediplomski specijalistički studij Oftalmologija obavezni je dio programa specijalističkog usavršavanja koji polaznicima omogućuje pristup specijalističkom ispitu iz oftalmologije. Polaganjem ispita polaznici stječu naziv specijalist oftalmolog koji će im omogućiti zapošljavanje i rad na tim poslovima na području lokalne zajednice, ali i cijele Republike Hrvatske i šire.
 
u Specijalnoj bolnici za oftalmologiju Svjetlost, Klinici Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, specijalističko školovanje pohađaju specijalizanti koji se školuju za potrebe Specijalne bolnice za oftalmologiju Svjetlost i i drugih zdravstvenih ustanova kao i suradnih ustanova u Hrvatskoj i regiji (Klinika Svjetlost u Banja Luci, Opšta bolnica Meljine itd.). Ovim poslijediplomskim specijalističkim studijem liječnici specijalizanti stekli bi neophodna znanja o najnovijim mogućnostima suvremene stručne i znanstvene medicine na polju oftalmologije te njihovoj primjeni u svakodnevnoj kliničkoj praksi. Predloženi poslijediplomski specijalistički studij propisan je Pravilnikom o specijalističkom usavršavanju doktora medicine kao obavezni dio specijalističkog obrazovanja te predstavlja uvjet za polaganje specijalističkog ispita iz oftalmologije.
 
Specijalna bolnica za oftalmologiju Svjetlost – Klinika za oftalmologiju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci aktivno sudjeluje u organizaciji i izvođenju dodiplomske nastave iz kolegija Transplantacija rožnice i očno bankarstvo te Refraktivne kirurgije oka kao i specijalističkog stručnog poslijediplomskog studija oftalmologije na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Stjecanjem stručnih, znanstvenih, prostornih i kadrovskih uvjeta Specijalna bolnica za oftalmologiju Svjetlost dobila je još 2007. odobrenje Ministarstva zdravlja za provođenje specijalizacija iz oftalmologije što predstavlja jedan od strateških ciljeva Specijalne bolnice za oftalmologiju Svjetlost kao dio strateških ciljeva Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. Predloženi specijalistički studij oftalmologije obavezni je dio tog specijalističkog školovanja te je neophodan da ga ustanova i ostvari kako bi time pružila cjelokupni sadržaj specijalističkog obrazovanja. Otvaranjem poslovnih jedinica i izvan Hrvatske, kao i sklapanje suradnje sa sličnim zdravstvenim ustanovama u regiji, otvara se mogućnost i pružanja specijalističkog obrazovanja liječnicima iz inozemstva.
 
 
 
 
 
 
 
.