Poslijediplomski specijalistički studij - Internistička onkologija

Voditelj/ica studija Internistička onkologija
 

Prof.dr.sc. Renata Dobrila-Dintinjana
elektronička pošta: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. Obavijesti za studente - Poslijediplomski specijalistički studij - Internistička onkologija


Program studija Internistička onkologijaPoslijediplomski specijalistički studij „Internistička onkologija“ obvezni je dio programa specijalizacije iz internističke onkologije Ministarstva zdravlja Republike Hrvatske. Klinika za radioterapiju i onkologiju Kliničkog bolničkog centra u Rijeci ima odobrenje Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi Republike Hrvatske za školovanje specijalizanata iz Internističke onkologije u polovini specijalizantskog staža  što predstavlja jedan od strateških ciljeva Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. Specijalistički studij iz internističke onkologije obvezni je dio tog specijalističkog školovanja pa se pokazalo nužnim da ga Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci osnuje kako bi se time pružio cjelokupni sadržaj specijalističkog obrazovanja, a po ispunjenju dužine staža specijalista interne medicine/subspecijalista internističke onkologije ishodi odobrenje za provođenje cijelog staža iz Internističke onkologije. Polaznicima omogućava pristup završnom specijalističkom ispitu iz internističke onkologije. Polaganjem završnog ispita polaznici stječu naziv specijalist internističke onkologije, koji im omogućava zapošljavanje i rad na tim poslovima. 
 
Studij je organiziran kao jednogodišnji  studij koji će se provoditi u tri trimestra. Budući da, prema Zakonu o zdravstvenoj zaštiti („Narodne novine“ br.150/08) i Pravilniku o specijalističkom usavršavanju doktora medicine („Narodne novine“ br.111/09), specijalizanti pored stručnog rada na Klinici imaju obvezu pohađanja teorijske stručne nastave, studij je organiziran u dijelu radnog vremena. Programi i uvjeti specijalističkog usavršavanja iz internističke onkologije usklađeni su s uvjetima koje određuju Hrvatsko društvo internističkih onkologa Hrvatskog liječničkog zbora i Hrvatske liječničke komore koja izdaje odobrenje za samostalni rad. Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi Republike Hrvatske izdaje odobrenje za specijalizacije iz internističke onkologije na temelju uvjeta određenih u Pravilniku o specijalističkom usavršavanju doktora medicine (Narodne novine br.111/09),  a prema nacionalnom programu koji predviđa odobrenje određenog broja specijalizacija iz određene grane specijalizacije doktora medicine.
 
 
.