Katedra za psihijatriju i psihološku medicinuPročelnik
Prof. dr. sc. Gordana Rubeša, redoviti profesor, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Tajnica
Tina Šubat Lazinica, bacc.oec., e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Katedra za psihijatriju i psihološku medicinu 
Cambierieva 15, 51000 Rijeka 
tel: +385 (0)51 333 323, fax: +385 (0)51 333 323 
 
Studenti se primaju: 
PON - PET: 08:00 - 10:00Područje mentalnog zdravlja sve se više nameće kao važan čimbenik cjelokupnog zdravlja i kvalitete života čovjeka. Poremećaji mentalnog zdravlja u stalnom su porastu pa se predviđa da će kroz dolazeće godine upravo ti poremećaji činiti većinu u ordinaciji liječnika obiteljske medicine.

Katedra za psihijatriju i psihološku medicinu osnovana je 1974. godine i od tada nastoji približiti studentima dodiplomskih i poslijediplomskih studija široko područje mentalnog zdravlja od normativnog psihičkog razvoja preko najznačajnije sastavnice mentalnog zdravlja čovjeka - komunikacije, do psihopatologije. Studente se upoznaje sa suvremenim koncepcijama u razumijevanju duševnih poremećaja od bioloških i psiholoških  etioloških osnova do bioloških, psihoterapijskih i socioterapijskih metoda liječenja.
Kroz niz obvezatnih i izbornih kolegija  u svim studijskim programima našeg fakulteta, stavlja se naglasak na sustavno usvajanje biopsihosocijalnog modela razumjevanja ne samo mentalnih poremećaja nego i somatskih oboljenja.

U okviru stručne djelatnosti u tijeku je objavljivanje udžbenika za glavne i neke izborne kolegije.
Posebno područje znanstvenog interesa koje se na Katedri njeguje je psihotraumatologija i shizofrenija i shizofreniji slični poremećaji.

 DLELATNICI:

 
NASTAVNICI 
Prof. dr. sc. Tanja Frančišković, redoviti profesor, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Prof. dr. sc. Gordana Rubeša, redoviti profesor, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Izv.prof. prim.dr.sc. Ika Rončević-Gržeta, izvanredni profesor, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. / Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Izv.prof.prim.dr.sc. Klementina Ružić, izvanredni profesor, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. / Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Doc. dr. sc. Vesna Šendula-Jengić, docent, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Doc.dr.sc. Ana Kaštelan, docent, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Doc. dr. sc. Mirjana Graovac, docent, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Doc. dr. sc. Jasna Grković, docent, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 
SURADNICI – ASISTENTI
Dr.sc. Marina Letica Crepulja, viši asistent, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Dr. sc. Ivana Ljubičić Bistrović, viši asistent, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.   / Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Aleksandra Stevanović, dipl. psiholog – profesor, asistent, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Tanja Grahovac, dr. med., asistent, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 
NASLOVNI SURADNICI - ASISTENTI
Doc.prim.dr.sc. Marija Vučić Peitl, naslovni docent, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. 
Prim.dr.sc. Daniela Petrić, naslovni viši asistent, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Dr.sc. Rajna Knez, naslovni viši asistent, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Bernarda Ravnić, dr. med., naslovni asistent, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Jelena Rebić, dr. med., naslovni asistent, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Ilijana Kraguljac, dr. med., naslovni asistent, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Ira Zaharija, dr. med., naslovni asistent, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 
OSTALI
Zoran Šuković, dipl. psiholog – profesor, Viši stručni suradnik psihološke struke; 
Izvršni tajnik Europskog udruženja za traumatski stres, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Tina Šubat Lazinica, bacc. oec., tajnik, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 

 
NASTAVNA AKTIVNOST:
 
INTEGRIRANI PREDDIPLOMSKI I DIPLOMSKI SVEUČILIŠNI STUDIJ MEDICINE
 
Redovni kolegiji:
- PSIHOLOŠKA MEDICINA I, 1. godina studija, voditelj kolegija: prof.dr.sc. Tanja Frančišković, dr. med.
- PSIHOLOŠKA MEDICINA II, 3. godina studija, voditelj kolegija: prof.dr.sc. Tanja Frančišković, dr. med.
- PSIHIJATRIJA, 4. godina studija, voditelj kolegija: prof.dr.sc. Tanja Frančišković, dr. med.
 
Izborni kolegiji:
1. GODINA STUDIJA
- FREUD ILI PRONAĐENA PSIHOANALIZA, voditelj: doc.dr.sc. Jasna Grković, dr. med.
- KOMUNIKACIJA I KVALITETA INTERPERSONALNIH ODNOSA, voditelj: doc.dr.sc. Vesna Šendula-Jengić, dr. med.
2. GODINA STUDIJA
- TJESKOBA I KAKO JE SE OSLOBODITI, voditelj: izv.prof.prim.dr.sc. Klementina Ružić, dr. med.
- EMOCIJE, RAZVOJNI PROCESI I KREATIVNOST, voditelj: doc.dr.sc. Mirjana Graovac, dr. med.
3. GODINA STUDIJA
- OBITELJ U ZDRAVLJU I BOLESTI, voditelj: izv.prof.dr.sc. Ika Rončević-Gržeta, dr. med.
4. GODINA STUDIJA
- ADOLESCENCIJA – SUVREMENE KONCEPCIJE ODRASTANJA, voditelj: doc.dr.sc. Mirjana Graovac, dr. med.
5. GODINA STUDIJA
- PRETILOST, voditelj: prof.dr.sc. Gordana Rubeša, dr. med.
- NEUROKOGNITIVNA REHABILITACIJA U PSIHIJATRIJI, voditelj: doc.dr.sc. Vesna Šendula-Jengić, dr. med.
6. GODINA STUDIJA
- SURADNA PSIHIJATRIJA, voditelj: prof.dr.sc. Tanja Frančišković, dr. med.
- ISTRAŽIVAČKI PRISTUP ETIOLOGIJI SHIZOFRENIJE, voditelj: prof.dr.sc. Gordana Rubeša, dr. med.
- FORENZIČKA PSIHIJATRIJA I PRAVO, voditelj: doc.dr.sc. Vesna Šendula-Jengić,dr. med.
- RAD ZDRAVSTVENOG TIMA U SPECIFIČNIM NEZDRAVSTVENIM UVJETIMA I SUSTAVIMA OGRANIČENE SLOBODE, voditelj: doc.dr.sc. Vesna Šendula-Jengić
 


INTEGRIRANI PREDDIPLOMSKI I DIPLOMSKI SVEUČILIŠNI STUDIJ DENTALNA MEDICINA
 
Redovni kolegiji:
PSIHOLOŠKA MEDICINA, 2. godina studija, voditelj kolegija: Izv.prof.dr.sc. Ika Rončević-Gržeta, dr. med.
 
Izborni kolegiji:
OBITELJ U ZDRAVLJU I BOLESTI, 1. godina studija, voditelj: Izv.prof.dr.sc. Ika Rončević Gržeta, dr. med.
TJESKOBA I KAKO JE SE OSLOBODITI, voditelj: izv.prof.prim.dr.sc. Klementina Ružić dr. med.PREDDIPLOMSKI SVEUČILIŠNI STUDIJ SANITARNO INŽENJERSTVO
 
Redovni kolegij:
KOMUNIKACIJSKE VJEŠTINE, 2. godina studija, voditelj: izv.prof.prim.dr.sc. Klementina Ružić, dr. med.

 


 

 
.