Katedra za internu medicinuKATEDRA ZA INTERNU MEDICINU
 
Pročelnik Katedre 
Izv.prof.dr.sc. Goran Hauser, dr.med, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. 
 
Tajnica Katedre:
Dragana Pauletić, dipl.oec., Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  
Radno vrijeme za studente:
KBC Rijeka - lokalitet Sušak, PONEDJELJAK, SRIJEDA, PETAK: 10:00 - 14:00, Tel. (051) 407-169
KBC Rijeka - lokalitet Rijeka, UTORAK I ČETVRTAK: 10:00 - 14:00, Tel. (051) 658-349Katedra za internu medicinu djeluje od osnutka Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci 1955. godine. Glavni zadatak Katedre je praktična i teorijska edukacija različitih profila zdravstvenih djelatnika iz širokog kliničkog područja interne medicine i njenih grana. Ovu zahtjevnu ulogu ostvaruje 51 član Katedre kroz nastavu iz 49 kolegija: 34 preddiplomska i diplomska (20 obveznih i 14 izbornih) i 15 poslijediplomskih kolegija. Znanstvenoistraživački rad uglavnom se odvija u okviru šest projekata financiranih od Ministarstva znanosti Republike Hrvatske. Nastavna baza Katedre je Klinika za internu medicinu Kliničkog bolničkog centra Rijeka, organizirana u šest zavoda, prema glavnim područjima interne medicine. Katedra i Klinika ostvaruju bogatu stručnu i znanstvenu suradnju s brojnim sličnim ustanovama u zemlji i inozemstvu (centrima izvrsnosti u raznim područjima interne medicine u Kopenhagenu, Roterdamu, Nijmegenu, Berlinu, Frankfurtu, Magdeburgu, Parizu, Cluju, Clevelandu i Houstonu). Nastavnici Katedre istaknuti su članovi vodećih domaćih i europskih stručnih društava iz različitih područja interne medicine, u kojima sudjeluju u organizaciji i održavanju brojnih domaćih i međunarodnih kongresa, simpozija, poslijediplomskih tečajeva i radionica. Katedra i Klinika su mjesto redovite međunarodne razmjene studenata medicine iz Europe, Sjedinjenih Američkih Država i Japana.
 

 
KADROVSKA STRUKTURA:

Popis djelatnika:
 
LOKALITET SUŠAK
  • Klinika za bolesti srca i krvnih žila
Prof.dr.sc. Luka Zaputović, dr.med., redoviti profesor u trajnom zvanju, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Prof.dr.sc. Alen Ružić, dr.med., Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Naslovni izv.prof.dr.sc. Mario Ivanuša, prim.dr.med., Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. (Poliklinika  Srčana, Zagreb)
Doc.dr.sc. Sandro Brusich, dr.med., Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Doc.dr.sc. Teodora Zaninović Jurjević, prim.dr.med., Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Doc.dr.sc. Zlatko Čubranić, dr. med.,  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Doc.dr.sc. Tomislav Jakljević, dr.med., Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Doc.dr.sc. Vjekoslav Tomulić, dr.med., Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Naslovni doc.dr.sc. David Gobić, dr.med., Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Davorka Lulić, dr.med., asistentica, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Mr.sc. Ivana Smoljan, dr.med., asistentica, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Gordana Bačić, dr.med., naslovna asistentica, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
David Židan, dr.med., naslovni asistent, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Ana Antonić, dr.med., naslovna asistentica, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Petra Bulić, dr.med., naslovna asistentica
Lea Skorup Ćutić, dr.med., naslovna asistentica, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Ervin Avdović, dr.med., naslovni asistent, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Luka Bastiančić, dr.med., naslovni asistent, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 
  • Zavod za pulmologiju
Izv.prof.dr.sc. Ljiljana Bulat Kardum, dr.med., Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Doc.dr.sc. Igor Barković, dr.med., Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Naslovna doc.dr.sc. Sanda Škrinjarić Cincar, dr.med., Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. (KBC Osijek, Klinika za unutarnje bolesti)
Sandra Glavaš Kršul, dr.med., asistentica, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Ana Brajdić Šćulac, dr.med., asistentica, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Helena Smokrović, dr.med., asistentica, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Milena Šestić Krneta, dr.med., naslovna asistentica, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Melany Ćurić, dr.med., naslovna asistentica, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Vuk Prica, dr.med., naslovni asistent, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 
  • Zavod za nefrologiju, dijalizu i transplantaciju bubrega
Prof.dr.sc. Sanjin Rački, dr.med., Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Izv.prof.dr.sc. Lidija Orlić, prim.dr.med., Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Izv.prof.dr.sc. Ivan Bubić, dr.med., Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Izv.prof.dr.sc. Stela Živčić Ćosić, prim.dr.med., Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Dr.sc. Božidar Vujičić, dr.med., asistent, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Ita Jelić Pranjić, dr.med., asistentica, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Jelena Šimić, dr.med., asistentica, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 
  • Zavod za reumatologiju i kliničku imunologiju 
Prof.dr.sc. Srđan Novak, dr.med., Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. 
Doc.dr.sc. Felina Anić, dr.med., Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Tatjana Zekić, dr.med., asistentica, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 
  • Objedinjeni hitni bolnički prijam (OHBP, KBC Rijeka)
Dr.sc. Ivana Žitinić, dr.med., naslovna poslijedoktorandica, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Ana Tancabel Mačinković, dr.med., naslovna asistentica, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  
 

LOKALITET RIJEKA
  • Zavod za gastroenterologiju
Prof.dr.sc. Davor Štimac, dr.med., redoviti profesor u trajnom zvanju, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Prof.dr.sc. Sandra Milić, dr.med., Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Prof.dr.sc. Brankica Mijandrušić Sinčić, dr.med., Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Naslovni prof.dr.sc. Marko Banić, dr.med., Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. (KB Dubrava) 
Doc.dr.sc. Vanja Licul, dr.med., Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Doc.dr.sc. Goran Poropat, dr.med., Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. 
Doc.dr.sc. Ivana Mikolašević, dr.med., Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Dr.sc. Aleksandar Čubranić, prim.dr.med., poslijedoktorand, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Boris Brozović, dr.med., asistent, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Anja Radovan, dr.med., asistent, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Luka Vranić, dr.med., asistent, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. 
Tihomir Bradić, dr.med., naslovni asistent
 
  • Zavod za hematologiju
Prof.dr.sc. Toni Valković, dr. med., Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Doc.dr.sc. Duška Petranović, prim.dr.med., Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. 
Dr.sc. Neven Franjić, dr. med., poslijedoktorand, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Marija Stanić Damić, dr.med., asistentica, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Aron Grubešić, dr.med., asistent, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Ivana Budisavljević, dr.med., asistentica, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 
  • Zavod za endokrinologiju, dijabetes i bolesti metabolizma
Prof.dr.sc. Dubravka Jurišić Eržen, prim.dr.med., Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. 
Izv.prof.dr.sc. Sanja Klobučar Majanović, dr.med., Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Doc.dr.sc. Tamara Turk Wensveen, dr.med., Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. 
Nina Poropat, dr.med., asistentica, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Marija Troskot, dr.med., asistentica, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 
Prof.dr.sc. Renata Dobrila Dintinjana, dr.med., redovita profesorica u trajnom zvanju, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. (Klinika za onkologiju, KBC RIjeka)
Naslovna doc.dr.sc. Arnela Redžović, dr.med.,  (Klinika za onkologiju, KBC RIjeka)
Naslovna doc.dr.sc. Sanja Pleština, dr.med., Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. (KBC Zagreb, Klinika za plućne bolesti Jordanovac)
 
  • Naslovna zvanja u zdravstvenoj ustanovi Opća bolnica Pula
Doc.dr.sc. Irena Hrstić, dr.med., Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Doc.dr.sc. Dragan Trivanović, dr.med., naslovni poslijedoktorand, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. 
 


NASTAVNA DJELATNOST (popis kolegija po studijima):

Sveučilišni studij MEDICINA
Klinička propedeutika, obvezni, ECTS 6 (Prof.dr.sc. Alen Ružić)
Interna medicina, obvezni, ECTS 18 (Prof.dr.sc. Luka Zaputović)
Hitna stanja u medicini I, obvezni, ECTS 7 (Izv.prof.dr.sc. Goran Hauser)
Kliničko prosuđivanje, obvezni, ECTS 4 (Prof.dr.sc. Srđan Novak)
Celijakija u odraslih, izborni, ECTS 1,5 (Prof. dr.sc. Brankica Mijandrušić-Sinčić)
Kronična bubrežna bolest, izborni, ECTS 1,5 (Prof.dr.sc. Sanjin Rački)
Kako čitati elektrokardiogram u svakodnevnoj praksi, izborni, ECTS 1,5 (Prof.dr.sc. Luka Zaputović)
Helicobacter pylori infekcija, izborni, ECTS 1,5 (Prof.dr.sc. Davor Štimac)
Kako živjeti sa sustavnom reumatskom bolešću, izborni, ECTS 1,5 (Prof.dr.sc. Srđan Novak)
Jetra u žena: utjecaj hormonalnih, metaboličkih i imunoloških čimbenika, izborni, ECTS 1,5 (Prof.dr.sc. Sandra Milić)
Živjeti s dijabetesom, izborni, ECTS 1,5 (Prof.dr.sc. Dubravka Jurišić-Eržen)
Suportivna skrb u onkoloških bolesnika, izborni, ECTS 1,5 (Prof.dr.sc. Renata Dobrila-Dintinjana)
Hitna stanja u hematologiji, izborni, ECTS 1,5 (Prof.dr.sc. Toni Valković)
Slikovne metode u gastroenterologiji, izborni, ECTS 1,5 (Prof.dr.sc. Marko Banić)
Kvaliteta života hematoloških i onkoloških bolesnika, izborni, ECTS 1,5 (Doc.dr.sc. Duška Petranović) 
 
Sveučilišni studij DENTALNA MEDICINA
Klinička medicina 1, obvezni, ECTS 16,0 (Prof.dr.sc. Sanjin Rački)
 
Poslijediplomski specijalistički studij OPĆA INTERNA MEDICINA
Voditelj: Prof.dr.sc. Davor Štimac
Medicina temeljena na činjenicama, obvezni,ECTS 2 (Prof.dr.sc. Davor Štimac)
Gastroenterologija, obvezni, ECTS 3 (Prof. dr.sc.Davor Štimac)
Kardiologija, obvezni, ECTS 3 (Prof.dr.sc. Luka Zaputović)
Endokrinologija, obvezni, ECTS 2,5 (Prof.dr.sc. Dubravka Jurišić-Eržen)
Hematologija, obvezni, ECTS 2,5 (prof.dr.sc. Toni Valković)
Nefrologija, obvezni, ECTS 2,5 (Prof.dr.sc. Sanjin Rački)
Pulmologija, obvezni, ECTS 2,5 (Izv.prof.dr.sc. Ljiljana Bulat-Kardum)
Klinička imunologija i reumatologija, obvezni, ECTS 2,0 (Prof.dr.sc. Srđan Novak)
Internistička onkologija, obvezni, ECTS 2,0 (Prof.dr.sc. Renata Dobrila-Dintinjana)
Gastroenterologija 2, obvezni, ECTS 2,5 (Prof. dr.sc.Davor Štimac)
Kardiologija 2, obvezni, ECTS 2,5 (Prof.dr.sc. Luka Zaputović)
Endokrinologija 2, obvezni, ECTS 2,0 (Prof.dr.sc. Dubravka Jurišić-Eržen)
Hematologija 2, obvezni, ECTS 2,0 (prof.dr.sc. Toni Valković)
Nefrologija 2, obvezni, ECTS 2,0 (Prof.dr.sc. Sanjin Rački)
Pulmologija 2, obvezni, ECTS 2,0 (Izv.prof.dr.sc. Ljiljana Bulat-Kardum)
Klinička imunologija i reumatologija 2, obvezni, ECTS 1,5 (Prof.dr.sc. Srđan Novak)
Internistička onkologija 2, obvezni, ECTS 1,5 (Prof.dr.sc. Renata Dobrila-Dintinjana)
Klinička elektrokardiografija, izborni, ECTS 2,0 (Prof.dr.sc. Luka Zaputović)
Osnove ultrazvuka, izborni, ECTS 2,0 (Prof.dr.sc. Davor Štimac)
Klinički pristup internističkom bolesniku, izborni, ECTS 2,0 (Prof.dr.sc. Alen Ružić)
 
Poslijediplomski specijalistički studij GASTROENTEROLOGIJA
Voditelj: Prof.dr.sc. Davor Štimac
Medicina temeljena na činjenicama, obvezni,ECTS 2,0 (Prof.dr.sc. Davor Štimac)
Gastroenterologija, obvezni, ECTS 3,0 (Prof. dr.sc.Davor Štimac)
Kardiologija, obvezni, ECTS 3,0 (Prof.dr.sc. Luka Zaputović)
Endokrinologija, obvezni, ECTS 2,5 (Prof.dr.sc. Dubravka Jurišić-Eržen)
Hematologija, obvezni, ECTS 2,5 (prof.dr.sc. Toni Valković)
Nefrologija, obvezni, ECTS 2,5 (Prof.dr.sc. Sanjin Rački)
Pulmologija, obvezni, ECTS 2,5 (Izv.prof.dr.sc. Ljiljana Bulat-Kardum)
Klinička imunologija i reumatologija, obvezni, ECTS 2,0 (Prof.dr.sc. Srđan Novak)
Internistička onkologija, obvezni, ECTS 2,0 (Prof.dr.sc. Renata Dobrila-Dintinjana)
Hitna stanja u gastroenterologiji, obvezni, ECTS 1,5 (Izv.prof.dr.sc. Goran Hauser)
Endoskopija probavnog trakta, obvezni, ECTS 3,0 (Prof.dr.sc. Davor Štimac)
Bolesti jednjaka i želuca, obvezni, ECTS 2,0 (Prof.dr.sc. Davor Štimac)
Bolesti gušterače, obvezni, ECTS 1,5 (Prof.dr.sc. Davor Štimac)
Bolesti jetre i žučnih vodova, obvezni, ECTS 4,0 (Prof.dr.sc. Sandra Milić)
Bolesti tankog i debelog crijeva, obvezni, ECTS 2,0 (Prof.dr.sc. Brankica Mijandrušić-Sinčić)
Klinička prehrana u bolestima probavnog trakta, obvezni, ECTS 1,5 (Prof.dr.sc. Davor Štimac)
Onkologija probavnog trakta, obvezni, ECTS 3,0 (Prof.dr.sc. Renata Dobrila-Dintinjana)
Klinička elektrokardiografija, izborni, ECTS 2,0 (Prof.dr.sc. Luka Zaputović)
Osnove ultrazvuka, izborni, ECTS 2,0 (Prof.dr.sc. Davor Štimac)
Klinički pristup internističkom bolesniku, izborni, ECTS 2,0 (Prof.dr.sc. Alen Ružić)  
 
Poslijediplomski specijalistički studij KARDIOLOGIJA
Voditelj: Prof.dr.sc. Luka Zaputović
Medicina temeljena na činjenicama, obvezni,ECTS 2,0 (Prof.dr.sc. Davor Štimac)
Gastroenterologija, obvezni, ECTS 3,0 (Prof. dr.sc.Davor Štimac)
Kardiologija, obvezni, ECTS 3,0 (Prof.dr.sc. Luka Zaputović)
Endokrinologija, obvezni, ECTS 2,5 (Prof.dr.sc. Dubravka Jurišić-Eržen)
Hematologija, obvezni, ECTS 2,5 (prof.dr.sc. Toni Valković)
Nefrologija, obvezni, ECTS 2,5 (Prof.dr.sc. Sanjin Rački)
Pulmologija, obvezni, ECTS 2,5 (Izv.prof.dr.sc. Ljiljana Bulat-Kardum)
Klinička imunologija i reumatologija, obvezni, ECTS 2,0 (Prof.dr.sc. Srđan Novak)
Internistička onkologija, obvezni, ECTS 2,0 (Prof.dr.sc. Renata Dobrila-Dintinjana)
Ehokardiografija, obvezni, ECTS 1,5 (Prof.dr.sc. Alen Ružić)
Ishemijska bolest srca, obvezni, ECTS 2,0 (Doc.dr.sc. Tomislav Jakljević)
Kardiomiopatije, upalne i valvularne bolesti srca, obvezni, ECTS 2,0 (Prof.dr.sc. Alen Ružić)
Srčane aritmije, obvezni, ECTS 2,0 (Doc.dr.sc. Sandro Brusich)
Invazivna i intervencijska kardiologija, obvezni, ECTS 2,0 (Doc.dr.sc. Vjekoslav Tomulić)
Hitna stanja u kardiologiji i intenzivno kardiološko liječenje, obvezni, ECTS 2,0 (Doc.dr.sc. Zlatko Čubranić)
Preventivna, sportska i rehabilitacijska kardiologija, obvezni, ECTS 2,0 (Prof.dr.sc. Viktor Peršić)
Publiciranje u kardiologiji, obvezni, ECTS 1,0 (Izv.prof.dr.sc. Mario Ivanuša)
Klinička elektrokardiografija, izborni, ECTS 2,0 (Prof.dr.sc. Luka Zaputović)
Osnove ultrazvuka, izborni, ECTS 2,0 (Prof.dr.sc. Davor Štimac)
Klinički pristup internističkom bolesniku, izborni, ECTS 2,0 (Prof.dr.sc. Alen Ružić)
 
Poslijediplomski specijalistički studij ENDOKRINOLOGIJA I DIJABETOLOGIJA
Voditeljica: Prof.dr.sc. Dubravka Jurišić-Eržen
Medicina temeljena na činjenicama, obvezni,ECTS 2 (Prof.dr.sc. Davor Štimac)
Gastroenterologija, obvezni, ECTS 3 (Prof. dr.sc.Davor Štimac)
Kardiologija, obvezni, ECTS 3 (Prof.dr.sc. Luka Zaputović)
Endokrinologija, obvezni, ECTS 2,5 (Prof.dr.sc. Dubravka Jurišić-Eržen)
Hematologija, obvezni, ECTS 2,5 (prof.dr.sc. Toni Valković)
Nefrologija, obvezni, ECTS 2,5 (Prof.dr.sc. Sanjin Rački)
Pulmologija, obvezni, ECTS 2,5 (Izv.prof.dr.sc. Ljiljana Bulat-Kardum)
Klinička imunologija i reumatologija, obvezni, ECTS 2,0 (Prof.dr.sc. Srđan Novak)
Internistička onkologija, obvezni, ECTS 2,0 (Prof.dr.sc. Renata Dobrila-Dintinjana)
Neuroendokrinologija, obvezni, ECTS 3,0 (Prof.dr.sc. Dubravka Jurišić-Eržen)
Bolesti štitnjače i doštitnih žlijezda, obvezni, ECTS 2,5 (Prof.dr.sc. Dubravka Jurišić-Eržen)
Bolesti nadbubrežne žlijezde, obvezni, ECTS 2,5 (Prof.dr.sc. Dubravka Jurišić-Eržen)
Poremećaji spolnih žlijezda i reprodukcije, obvezni, ECTS 2,0 (Prof.dr.sc. Dubravka Jurišić-Eržen)
Metaboličke bolesti kostiju, obvezni, ECTS 2,0 (Prof.dr.sc. Dubravka Jurišić-Eržen)
Šećerna bolest, obvezni, ECTS 3,0 (Doc.dr.sc. Sanja Klobučar-Majanović)
Hitna stanja u endokrinologiji, obvezni, ECTS 1,5 (Doc.dr.sc. Sanja Klobučar-Majanović)
Endokrinološka onkologija, obvezni, ECTS 2,0 (Prof.dr.sc. Renata Dobrila-Dintinjana)
Endokrinološki poremećaji u trudnoći, obvezni, ECTS 1,5 (Prof.dr.sc. Dubravka Jurišić-Eržen)
Klinička elektrokardiografija, izborni, ECTS 2,0 (Prof.dr.sc. Luka Zaputović)
Osnove ultrazvuka, izborni, ECTS 2,0 (Prof.dr.sc. Davor Štimac)
Klinički pristup internističkom bolesniku, izborni, ECTS 2,0 (Prof.dr.sc. Alen Ružić)
Endokrinologija starije dobi, izborni, ECTS 2,0 (Prof.dr.sc. Dubravka Jurišić-Eržen)
 
Poslijediplomski specijalistički studij INTERNISTIČKA ONKOLOGIJA
Voditeljica: Prof.dr.sc. Renata Dobrila-Dintinjana
Medicina temeljena na činjenicama, obvezni,ECTS 2 (Prof.dr.sc. Davor Štimac)
Gastroenterologija, obvezni, ECTS 3 (Prof. dr.sc.Davor Štimac)
Kardiologija, obvezni, ECTS 3 (Prof.dr.sc. Luka Zaputović)
Endokrinologija, obvezni, ECTS 2,5 (Prof.dr.sc. Dubravka Jurišić-Eržen)
Hematologija, obvezni, ECTS 2,5 (prof.dr.sc. Toni Valković)
Nefrologija, obvezni, ECTS 2,5 (Izv.prof.dr.sc. Sanjin Rački)
Pulmologija, obvezni, ECTS 2,5 (Izv.prof.dr.sc. Ljiljana Bulat-Kardum)
Klinička imunologija i reumatologija, obvezni, ECTS 2,0 (Prof.dr.sc. Srđan Novak)
Etiologija, onkogeneza i epidemiologija malignih bolesti, obvezni, ECTS 2,0 (Prof.dr.sc. Renata Dobrila-Dintinjana)
Hitna stanja u onkologiji, obvezni, ECTS 1,5 (Prof.dr.sc. Toni Valković)
Dijagnostičke metode u onkologiji - postavljanje dijagnoze maligne bolesti, obvezni, ECTS 0,5 (Prof.dr.sc. Dražen Kovač)
Dijagnostičke metode u onkologiji - slikovne metode u određivanju stadija i praćenju bolesnika, obvezni, ECTS 0,5 (Izv.prof.dr.sc. Svetlana Grbac-Ivanković)
Modaliteti liječenja u onkologiji, obvezni, ECTS 1,0 (Doc.dr.sc. Arnela Redžović-Brka)
Pedijatrijska onkologija, obvezni, ECTS 1,0 (Prof.dr.sc. Jelena Roganović)
Tumori dojke, obvezni, ECTS 1,0 (Izv.prof.dr.sc. Ingrid Belac-Lovasić)
Tumori pluća i sredoprsja, obvezni, ECTS 1,0 (Prof.dr.sc. Renata Dobrila-Dintinjana)
Tumori probavnog sustava, obvezni, ECTS 1,5 (Prof.dr.sc. Renata Dobrila-Dintinjana)
Tumori urogenitalnog sustava, obvezni, ECTS 1,0 (Doc.dr.sc. Arnela Redžović-Brka)
Ginekološki tumori, obvezni, ECTS 1,5 (Prof.dr.sc. Herman Haller)
Tumori CNS-a i perifernog živčevlja, obvezni, ECTS 1,0 (Izv.prof.dr.sc. Ingrid Belac-Lovasić)
Tumori glave i vrata, obvezni, ECTS 0,5 (Doc.dr.sc.Milodar Kujundžić)
Sarkomi i ostali rijetki tumori, obvezni, ECTS 1,0 (Prof.dr.sc. Renata Dobrila-Dintinjana)
Tumori endokrinog sustava, obvezni, ECTS 0,5 (Prof.dr.sc.Renata Dobrila-Dintinjana)
Melanomi i drugi kožni tumori, obvezni, ECTS 0,5 (Doc.dr.sc. Arnela Redžović-Brka)
Karcinom nepoznata primarna sijela i paraneoplastični sindromi, obvezni, ECTS 0,5 (Prof.dr.sc.Renata Dobrila-Dintinjana)
Suportivno liječenje u onkoloških bolesnika, obvezni, ECTS 0,5 (Prof.dr.sc. Renata Dobrila-Dintinjana)
Palijativna skrb u onkoloških bolesnika, obvezni, ECTS 1,0 (Prof.dr.sc. Karmen Lončarek)
Klinička elektrokardiografija, izborni, ECTS 2,0 (Prof.dr.sc. Luka Zaputović)
Osnove ultrazvuka, izborni, ECTS 2,0 (Prof.dr.sc. Davor Štimac)
Klinički pristup internističkom bolesniku, izborni, ECTS 2,0 (Prof.dr.sc. Alen Ružić)
 
Poslijediplomski specijalistički studij PULMOLOGIJA
Voditeljica: Izv.prof.dr.sc. Ljiljana Bulat-Kardum
Medicina temeljena na činjenicama, obvezni, ECTS 2,0 (Prof.dr.sc. Davor Štimac)
Gastroenterologija, obvezni, ECTS 3,0 (Prof. dr.sc.Davor Štimac)
Kardiologija, obvezni, ECTS 3,0 (Prof.dr.sc. Luka Zaputović)
Endokrinologija, obvezni, ECTS 2,5 (Prof. dr.sc. Dubravka Jurišić-Eržen)
Hematologija, obvezni, ECTS 2,5 (Prof.dr.sc. Toni Valković)
Nefrologija, obvezni, ECTS 2,5 (Prof.dr.sc. Sanjin Rački)
Pulmologija, obvezni, ECTS 2,5 (Izv.prof.dr.sc. Ljiljana Bulat-Kardum)
Klinička imunologija i reumatologija, obvezni, ECTS 2,0 (Prof.dr.sc. Srđan Novak)
Internistička onkologija, obvezni, ECTS 2,0 (Prof.dr.sc. Renata Dobrila-Dintinjana)
Hitna stanja u pulmologiji, obvezni, ECTS 1,5 (Doc.dr.sc. Igor Barković)
Opstruktivne bolesti dišnih puteva, obvezni, ECTS 2,5 (Izv.prof.dr.sc. Ljiljana Bulat-Kardum)
Difuzne intersticijske bolesti pluća, obvezni, ECTS 2,5 (Doc.dr.sc. Ivan Gudelj)
Respiratorne infekcije, obvezni, ECTS 2,0 ( Prof.dr.sc. Ivica Pavić)
Plućne vaskularne bolesti, obvezni, ECTS 1,0 (Izv.prof. dr.sc. Ljiljana Bulat-Kardum)
Torakalna onkologija, obvezni, ECTS 3,0 ( Doc.dr.sc. Sanja Pleština )
Plućne manifestacije izvanplućnih bolesti, obvezni, ECTS 1,5 (Izv.prof.dr.sc. Ljiljana Bulat-Kardum)
Respiratorna insuficijencija, obvezni, ECTS 2,0 (Doc.dr.sc. Igor Barković)
Endoskopija respiratornog sustava, obvezni, ECTS 1,5 (Izv.prof.dr.sc. Ljiljana Bulat-Kardum)
Transplantacija pluća, obvezni, ECTS 1,0 (Doc.dr.sc. Sanja Pleština)
Radiološka dijagnostika respiratornog sustava, obvezni, ECTS 1,5 ( Doc.dr.sc. Melita Kukuljan)
Patologija bolesti pluća, izborni, ECTS 2,0 (Prof.dr.sc. Ksenija Jurinović)
 
Poslijediplomski specijalistički studij OBITELJSKA MEDICINA
Zaštita bolesnika koji boluju od kroničnih nezaraznih bolesti, obvezni, ECTS 4,5 (Prof. dr.sc. Luka Zaputović)
 
Poslijediplomski specijalistički studiji HITNA MEDICINA i ANESTEZIOLOGIJA, REANIMATOLOGIJA I INTENZIVNO LIJEČENJE
Hitna stanja u kardiologiji, obvezni, ECTS 1,5 (Prof. dr.sc. Luka Zaputović)
 


 
Popis aktivnih znanstvenih projekata 2020. (voditelji djelatnici Katedre za internu medicinu)
 
„Povezanost nastanka i težine oštećenja jetre i gušterače u osoba oboljelih od ovisnosti o alkoholu”, voditelj projekta: prof.dr.sc. Davor Štimac, dr.med., potpora: Zaklada Sveučilišta u Rijeci
„Geni metabolizma željeza u etiopatogenezi nealkoholne masne bolesti jetre”, voditeljica projekta: prof.dr.sc. Sandra Milić, dr.med., potpora: Zaklada Sveučilišta u Rijeci
„Akutni pankreatitis uzrokovan invazivnim medicinskim postupcima (ERCP) i akutni pankreatitis bilijarne ili alkoholne etiologije: imunološki i klinički različiti entiteti?”, voditelj projekta: izv.prof.dr.sc. Goran Hauser, dr.med., potpora: Zaklada Sveučilišta u Rijeci 
„Primjena balansiranih kristaloidnih otopina u ranoj fazi liječenja akutnog pankreatitisa”, voditelj projekta: doc.dr.sc. Goran Poropat, dr.med., potpora: Zaklada Sveučilišta u Rijeci
„Uloga angiogeneze i drugih čimbenika mikrookoliša u progresiji multiplog mijeloma”, voditelj projekta: prof.dr.sc. Toni Valković, dr.med., potpora: Zaklada Sveučilišta u Rijeci
„Upalni potencijal prehrane u debljini i pridruženim metaboličkim komplikacijama”, voditelj projekta: doc.dr.sc. Sanja Klobučar Majanović, dr.med., potpora: Zaklada Sveučilišta u Rijeci
„Direktni utjecaj hipoglikemija na promjene srčanog ritma u bolesnika sa šećernom bolesti tip 2”, voditeljica projekta: doc.dr.sc. Tamara Turk Wensveen, dr.med., potpora: Zaklada Sveučilišta u Rijeci 
„Rana detekcija kardiotoksičnosti izazvane kemoterapijom“, voditeljica projekta: doc.dr.sc. Teodora Zaninović Jurjević, dr.med., potpora: Zaklada Sveučilišta u Rijeci
 
 
 
.